Správná škola je taková škola, do které byste chtěli chodit. Kde se neznámkuje, netestuje ani povinně nechodí a přesto se tam mnoho zajímavého dozvíte. Správná škola je experiment, kde se budeme učit navzájem a kde každý postupuje svým vlastním tempem.

Právě otevíráme první ročník. Zahajujeme v říjnu 2015 oborem Umění a řemesla. Budeme společně tvořit. Každý měsíc budeme mít jiné téma, každý měsíc si něco vyrobíme.

Kde: K Čeřince 41, Bubovice

Bez rozdílu věku

Učení je celoživotní proces, a proto je naše škola otevřena všem bez rozdílu věku. Škola je místní aktivita přednostně míněna pro občany bubovické, kteří mohou pohodlně přijít pěšky, ale vítání jsou i přespolní.

Budeme společně tvořit. Každý měsíc budeme mít jiné téma, každý měsíc si něco vyrobíme.

Uspořádání

Budeme se scházet 2x do měsíce (aktuální termíny najdete na úvodní stránce) od 10-19 hodin. Přijít můžete kdykoliv v tomto čase a zůstat tak dlouho, dokud vás to bude bavit :).

Každý přichází a odchází podle své potřeby a zájmu o dané téma a splnění úkolu. To znamená, že ve škole jsou přítomni pouze aktivní školáci. Účast mladších dětí je proto možná pouze s doprovodem – nejedná se o hlídání dětí. Každý tvoří samostatně a sám za sebe.

První obor Umění a řemesla

Každý umělec je ve svém oboru zručným řemeslníkem. V prvním ročníku si tedy vyzkoušíme některá řemesla, abychom zjistili, co každého osobně baví. V dalších letech budeme zajímavá řemesla rozvíjet a zdokonalovat podle zaměření každého jednotlivce.

Témata:

Zatím převládá zájem o keramiku. Další témata budeme zařazovat podle poptávky. Najdete je na úvodní stránce.

Příspěvek na materiál a energie:

150 Kč/den (děti do 10 let 100 Kč) nebo 500 Kč/pololetí

Přihlášky a bližší informace na bubocentrum@volny.cz.

Možná máte nápady a předpoklady pro otevření dalšího oboru. Třeba cizí jazyky. Dejme hlavy dohromady a položme základy pro komunitní školu.