Již tradičně (letos po osmé) se vydáme 23.12. na pouť pro Betlémské světlo, na kterou Vás srdečně zveme. Můžete se vydat s námi z Bubovic, vzít s sebou své milé nebo uspořádat vlastní skupinu a dorazit přímo do Sv. Jána.

S bubovickou skupinou se sejdeme v 11 hodin u kaple sv. Vojtěcha, odkud se společně vydáme do Sv. Jána pro Betlémské světlo, které symbolizuje mír, lásku, naději a přátelství, které se v této době šíří celou Evropou.

Cestou vytvoříme štědrou mandalu pro lesní zvířátka – přibalte semínka, oříšky, jablíčka či mrkev (žádné staré pečivo!).

V amfiteátru ve Sv. Jánu od 12 hodin bude hořet oheň, u kterého se sejdeme s dalšími poutníky, kteří dorazí z jiných stran. U ohně se posilníme – můžete si přinést něco na opečení a ochutnávku cukroví na společný stůl.

Ve 13 hodin se přesuneme do kostela Narození sv. Jana Křtitele, kde na nás čeká vánoční překvapení a Betlémské světlo. Poté se vrátíme k ohni, kde si společně zazpíváme písně vánoční.

Na zpáteční cestě do Bubovic rozsvítíme světla u pomníčků a rozneseme světlo svým přátelům a sousedům. LUCERNIČKY s sebou!

Putování je zvláštní příležitost potkat se s druhými na cestě… k vnitřnímu zklidnění, k vzájemnému sdílení, na cestě ke společnému cíli. Budeme rádi, když se k nám přidáte.