Letos se již po sedmé vydáme 23.12. na pouť pro Betlémské světlo, na kterou Vás srdečně zveme. Můžete se vydat s námi, vzít s sebou své milé nebo uspořádat vlastní skupinu a dorazit přímo do Sv. Jána.

S bubovickou skupinou se sejdeme v 11 hodin u kaple sv. Vojtěcha, kde si poslechneme vyprávění o narození Ježíška v Betlémě, a pak se společně vydáme do Sv. Jána pro Betlémské světlo, které symbolizuje mír, lásku, naději a přátelství, které se v této době šíří celou Evropou.

Cestou s dětmi vytvoříme štědrou mandalu pro lesní zvířátka – přibalte semínka, oříšky, jablíčka či mrkev (žádné staré pečivo!).

V amfiteátru ve Sv. Jánu se sejdeme u ohně s dalšími poutníky, kteří dorazí z jiných stran. U ohně se posilníme – můžete si něco opéct nebo přinést ochutnávku cukroví na společný stůl.

Ve 13 hodin se přesuneme do kostela Narození sv. Jana Křtitele, kde si společně zazpíváme vánoční písně.

Potom převezmeme Betlémské světlo a vypravíme se zpět ke kapli sv. Vojtěcha, kde s ním rozsvítíme náš betlém. Je pěkné se se světlem zastavit i u svých přátel a sousedů a podělit se o ně. LUCERNIČKY s sebou!

Putování je zvláštní příležitost potkat se s druhými na cestě… k vnitřnímu zklidnění, k vzájemnému sdílení, na cestě ke společnému cíli. Budeme rádi, když se k nám přidáte.